Publicado: 15 de Febrero de 2017

Com assessoria d'empreses a Sabadell amb gran experiència, volem explicar-te en aquest espai quan i com es va introduir l'Impost de Valor Afegit (IVA) a Espanya.


En 2016, es van complir 30 anys d'IVA en aquest país. Va començar a aplicar-se l'1 de gener de 1986, data en la qual Espanya va passar a ser membre de la desapareguda Comunitat Econòmica Europea (CEE), antecessora de la UE. Aquest tribut va anul·lar l'històric tribut sobre el Tràfic d'Empreses.


L'IVA és un impost que recau sobre el consum. El que fa és gravar, tenint en compte el que marca la llei, els lliuraments de béns i prestacions de serveis que realitzen els empresaris i professionals. També afecta les compres entre els països que formen part de la UE, i per descomptat a les importacions de béns i serveis.


Com assessoria d'empreses a Sabadell de referència, volem dir-te que l'IVA està vigent a tot el territori espanyol. S'aplica, així mateix, en els arxipèlags adjacents, les aigües territorials fins al límit de 12 milles i l'espai aeri corresponent. Queden fora, però, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i Canàries.


En els 30 anys d'IVA, el canvi normatiu de major calat es va realitzar el 1992, quan l'impost es va retocar en tota l'Europa comunitària per poder-lo adaptar a la lliure circulació de mercaderies en aquest continent.


No dubtis a posar-te en contacte amb els professionals de Gabinet J. Creus, una de les millors assessories de la nostra localitat.